Winkelwagen 0 artikelen € 0,00
 

Mercedes benz komt met de nieuwe Citan

Prijs Mercedes-Benz Citan tussen Kangoo en Caddy in

AMSTERDAM -  Mercedes-Benz duikt ook in het compacte bestelwagen segment met deze Citan. Het model werd in samenwerking met Renault op basis van de Kangoo ontwikkeld. Momenteel beleeft de Citan zijn debuut op de BedrijfsAutoRAI.

Mercedes-Benz Citan

PRIMEUR

 

Jawel, de Citan (spreek uit 'sie-tan') is een primeur op Nederlandse bodem, maar Mercedes-Benz geeft aan dat het 'officiƫle debuut' pas in Frankfurt zal zijn in september. De presentatie van het model was dan ook alleen voor de pers. Voor het publiek zal het model niet te zien zijn.

MIDDENMOOT

 

Gezien het feit dat de Citan is gebaseerd op de Renault Kangoo, is de auto ook te krijgen in de maten van die Fransman. Maar toch zijn er een aantal verschillen. Zo heeft de Citan een bredere spoorbreedte, is het onderstel straffer afgesteld, heeft de auto een eigen dashboard en is het design van de neus grondig onder handen genomen. Mercedes-Benz levert het basismodel in de lengtes 3,94 m, 4,32 m en 4,71 m. De Citan Mixto, gebaseerd op de langste versie en zegmaar de middenmoot van het gamma, biedt plaats aan vijf personen en heeft twee schuifdeuren die toegang bieden tot de opklapbare achterbank. De Citan Crewbus heeft de lengte van 4,32 meter.

GEKOPPELD

 

Mercedes-Benz levert de Citan met drie turbodieselmotoren met directe inspuiting met vermogens van 75 tot 110 pk. Een 114 pk sterke benzinemotor is eveneens leverbaar. De motoren worden gekoppeld aan transmissies met vijf of zes verzetten. Standaard aanwezig op de benzinekrachtbron is het BlueEfficiency-pakket. Dit pakket bestaat uit onder meer een start-stopsytheem, accu- en generatormanagement en, afhankelijk van het model, banden met een verbeterde rolweerstand. Voor de dieselmotoren is het pakket optioneel. Het merk monteert standaard ESP op alle uitvoeringen.

ONLINE AANKOPEN

 

De prijs van het model is nog niet bekend. "We zitten qua prijs tussen de Renault Kangoo en Volkswagen Caddy in", zegt de woordvoerder. Vanaf oktober is het model leverbaar in Nederland. Mercedes-Benz brengt de Citan op de markt, omdat in Europa het segment van deze soort auto's het grootst is op bedrijfswagengebied. Volgens het automerk speelt de Citan vooral in op de vraag van internetaankopen. Het is efficiƫnter deze af te leveren met kleinere bedrijfswagens dan met grote trucks. De Citan rolt bij Renault van de band.

Jouw review
 *
 *

Reviews

Nog geen reacties